Drie gevallen van extreme pr

Celebrities, bekende Nederlanders, maar ook bedrijven gaan soms erg ver voor een beetje goede pr. Hieronder drie voorbeelden van gevallen waarin personen of bedrijven erg ver zijn gegaan voor een beetje publiciteit.

Red Bull Stratos

Red Bull bedacht dat het wel leuk zou zijn om iemand vanuit de ruimte naar aarde te laten springen. Ze gaven stuntman Felix Baumgartner de mogelijkheid om met een ballon naar de stratosfeer te reizen en vervolgens met een speciaal pak vanaf daar naar beneden te springen. Het was een gewaagde stunt die een stuk gevaarlijk was dan de gemiddelde stunt, maar ze hebben het uiteindelijk voor elkaar gekregen.

Facebook klaagt Mark Zuckerberg aan

De meeste mensen weten waarschijnlijk wel dat Mark Zuckerberg de oprichter van Facebook is en er waren dan ook veel mensen die verwonderd opkeken toen het nieuws naar buiten kwam dat Facebook Mark Zuckerberg zou aanklagen. Het ging hier echter niet om de oprichter, maar om een man die zijn naam had veranderd en voor de naamsverandering ook al werd aangeklaagd door het bedrijf voor het verkopen van likes. Een pr-stunt van Facebook of van de nieuwe Zuckerberg? Wij weten het niet, maar veel aandacht kreeg het wel.

Breakup Yolanthe en Jan Smit

break upVolgens veel BN-kenners was de breakup tussen Yolanthe en Jan Smit bedoeld om het imago van de Nederlandse actrice te verbeteren. Ze werd kort na de break al gespot met Wesley Sneijder en het was volgens de kenners dan ook een echte pr-move. Het bleek uiteindelijk om een echte breakup te gaan, maar het feit dat kenners ernaast zaten geeft wel aan hoe ver mensen kunnen gaan voor een beetje goede pr.